173. SiON Soundobject Quartet (by keim_at_Si)

http://wonderfl.net/c/9Xx7/fullscreen
YLEISTÄ: Visuaaliselta ilmeeltään ja äänimaailmaltaan retrohenkinen reaaliajassa soitettava remiksauskone. Harmonia- tai sointupohjainen eli tuottaa musiikkia painikkeista valittujen sointujen pohjalta.

OMINAISUUKSIA: Neljä kanavaa (soitinta): arpeggiaattori (Arpeggiator), sointu- tai padisyntetisoija (ChordPad), bassokone (BassSequencer) ja rumpukone (Drum Machine). Kaikissa kanavissa äänenvoimakkuuden säädön ohella kaksi efektiä säätöineen: (viive)kaiku (Del = Delay) ja chorus (Cho), myös vaimennuspainikkeet (Mute). Soittimiin valittavissa erilaisia tahteja tai patterneita (pattern/patternNumber property –liukusäätimet).

Eri kanavissa lisäksi yksilöllisiä säätö/ohjausmahdollisuuksia. Esimerkiksi arpeggiaattorissa joystick -tyyppinen hiirellä liikuteltava padiohjain. Bassokoneessa graafiset, hiirellä reaaliajassa muokattavat vahvistimen (VCA) ja suotimen (VCF) vaippakäyrät. Padisyntetisoijassa 10 valmista soundipresettiä (I – X -potentiometri) variaatioineen (voiceMode property -painikkeet) sekä hiirellä käytettävä liukuohjain eli Pitch Bend -säädin (pitchBend property -säädin).

Mastersäätöinä (yläreunassa) äänenvoimakkuus (volume), tempo (BPM) ja kolmikaistainen suodin (3 Band Equalizer). Harmoniaa eli sointuvaihdoksia ohjataan reaaliajassa yläreunan sointupainikkeista (valittavissa 5 eri sointua: GM7, Am9, CM7, D9 ja Em9).

KÄYTTÖEHDOISTA JA TALLENNUSMAHDOLLISUUKSISTA: Avoin (ei kirjautumisia tms.), ei äänitys-, tallennus- tai jakomahdollisuuksia.Ei kommentteja: