193. Robert Moog's 78th Birthday (Google’s doodle team)

http://www.google.com/doodles/robert-moogs-78th-birthday

YLEISTÄ: Monofonisen (yksiäänisen) Minimoogin jäljitelmä (emulaatio), Robert Moogin 78 -vuotispäivän kunniaksi vuonna 2012 julkaistu Googlen logo (eli ns. doodle). Soitettavissa sekä hiirellä että näppäimistöllä, myös äänitys- ja jako mahdollisuus (virtuaalista kelanauhuria käyttäen).

OMINAISUUKSIA: Äänilähteenä kolme oskillaattoria (OSCILLATORS) säätöineen, muokkauslaitteina jänniteohjattava suodin (FILTER) ja vahvistin (ENVELOPE) verhokäyrägeneraattoreineen. Mikseri -osiossa (MIXER) pää-äänenvoimakkuussäädin (Master Volume) ja oskillaattoreiden voimakkuuden säädöt. Lisäksi modulaatiopyörä (Modulation Wheel). Nimien puuttumien säätimistä heikentää käytettävyyttä.

KÄYTTÖEHDOISTA JA TALLENNUSMAHDOLLISUUKSISTA: Avoin (ei kirjautumisia, tilien luonteja tms.). Äänitysmahdollisuus vieressä olevalla virtuaalisella kelanauhurilla (neljä päällekkäistä raitaa, raidat valitaan volume -mittaria klikkaamalla). Teoksen tallentaminen äänitiedostona ei mahdollista mutta jaettavissa Google+ -yhteisössä tai linkin kautta.

TOIMIVUUS (TEKNISIÄ VAATIMUKSIA): Vaatii Web Audio API -tuen eli esim. Googlen Chrome -selainohjelman.


Ei kommentteja: