95. PATTERNSKETCH (by Patternsketch.com)

http://patternsketch.com/
YLEISTÄ: Askeltava rumpukone eli -sekvensseri. Perustuu palvelimella oleviin valmiisiin äänikokoelmiin (äänet eivät vaihdettavissa). 16 raitaa (kanavaa), askelten enimmäismäärä 64. Raitojen äänet soitettavissa myös hiirellä ja tietokoneen näppäimistöllä, joten toimii tarvittaessa myös reaaliaikaisena rumpupadina.

KÄYTTÖOIKEUKSISTA (KIRJAUTUMISET, MAKSUT YM.): Maksuton, tallentaminen palvelimelle vaatii kirjautumisen ja oman tilin luomisen (aktivoitava oma tili kirjautumisen jälkeen tulevan sähköpostiviestin kautta).

TALLENNUS- JA JULKAISUMAHDOLLISUUDET: Teos voidaan tallentaa sivunäkymänä joko palvelimelle, omalle alueelle tai se voidaan lähettää haluttuihin sähköpostiosoitteisiin linkkinä. Lisäksi mahdollisuus tehdä tuotoksesta standardi äänitiedosto joko omalle koneelle (ei vaadi kirjautumista) tai SoundCloud –pilvipalvelimelle.

LISÄHUOMIOITA (TEKNISET VAATIMUKSET YM.): Toimii tekijöiden mukaan parhaiten Firefox ja Chrome -selaimilla.


2 kommenttia:

Hannu Riikonen kirjoitti...

KÄYTTÖOHJEITA:

Sekvensseri ohjelmoidaan siis ruutuja iskuittain (askelittain) täyttämällä. Askelet jakautuvat neljään 16 askelen tahtiin (Edit Bar 1-4 -painikkeet). Käytössä olevien askelten lukumäärä valitaan Steps -valikosta (enimmäismäärä 64 askelta).

Äänimaailma perustuu valmiisiin rumpusoundikokoelmiin tai kitteihin (9 kpl, Kits -valikko) (raitojen ääniä ei voi vaihtaa, myöskään omien äänten lataaminen ei mahdollista). Tarjolla myös joitain valmiita rumpuluuppeja (Pattern/Preset Patterns).

Raidat nimetty kirjaimilla (Q, W, E, R jne.) Raitojen ääniä voidaan kuunnella erikseen raitojen alussa olevia kirjaimia hiirellä klikkaamalla tai tietokoneen näppäimistöllä. Raidoilla tavalliset vaimennus (M =Mute)- ja soolotus (S=Solo) -painikkeet sekä voimakkuuden säätö (Vol).

Mastersäätiminä Tempo (=esitysnopeus iskuina minuutissa, Beat Per Minute) ja Master Vol (=pää-äänenvoimakkuuden säätö). Koko pohjan tyhjentäminen X -painikkeesta (Clear Pattern).

Teos voidaan tallentaa sellaisenaan (verkkosivuna) joko palvelimelle omalle alueelle (Pattern/My Patterns) (Save -painike) tai se voidaan lähettää haluttuihin sähköpostiosoitteisiin linkkinä (Share -painike).

Lisäksi mahdollisuus tehdä tuotoksesta standardi äänitiedosto joko omalle koneelle tai SoundCloud -pilvipalvelimelle (Export Audio -painike), käytettävissä wav-, ogg- ja mp3 -tiedostoformaateissa (kysyy eksportoinnin yhteydessä myös mitkä askeleet eksportoidaan ja kuinka monta kertaa toistetaan) (loops -valikko).

Hannu Riikonen kirjoitti...

LISÄMATERIAALEJA:

SoundCloud Beat Battle: http://patternsketch.com/battle/