203. Audiotool Sketch (by Audiotool feat. defrac)

https://www.defrac.com/audiotool.sketch/

YLEISTÄ: Audiotool -virtuaalistudion (ks. linkki no. 56) pelkistetty ”harjoitusversio”: laiteräkki, jossa uudentyyppisen mikserin lisäksi kolme em. studioon sisältyvää vanhaa laitetta: Beatbox 8- ja Beatbox 9- rumpukoneet sekä Bassline -bassokone. Äänitys- ja tallennusmahdollisuuksien puuttuessa käyttö lähinnä reaaliaikaisena soittimena.

OMINAISUUKSIA: Mikserissä kullekin soittimelle oma kanavansa (3 kpl). Kanavissa äänenvoimakkuuden ja panoroinnin (äänen sijainnin) säädöt. Mikserissä masterefektinä vain kaiku (Delay), säätiminä kaiun rytmi, toistojen tiheyden ja keston säädöt. Lisäksi kussakin kanavassa erikseen kaiun keston säädöt. Mikserissä lisäksi laitteisiin ohjelmoitujen tahtien (pattern) ja pankkien (bank) valintakytkimet. Mastersäätöinä äänenvoimakkuuden (Output) ja tempon (BPM) säädöt. Myös rytmin kolmimuunteisuuden määrän säätö (Groove).

KÄYTTÖEHDOISTA JA TALLENNUSMAHDOLLISUUKSISTA: Avoin (ei kirjautumisia tms.). Ohjelmoitu musiikki siis tallennettavissa tilapäisesti (session ajaksi) pankkeihin (A, B, C, D), joissa kussakin 7 tahtia (pattern). Eli ei pysyvää äänitys-, tallennus- tai eksportointimahdollisuutta.

TOIMIVUUS (TEKNISIÄ VAATIMUKSIA): Käytetyn ohjelmoinnin johdosta (Html5 -ohjelmointi Audiotoolin Flashin asemesta) pitäisi toimia laajemmin eri päätelaitteilla, käyttöjärjestelmillä ja selainohjelmilla.