133. The Public Line Builder (ActiveBass.com)

http://www.activebass.com/lines/builder
YLEISTÄ: Virtuaalinen basisti eli tabulatuurinotaatiolla toimiva bassoraituri (reaaliaikainen käyttö kaulaa klikkailemalla ei mahdollista). Mukana myös rumpukomppeja, joten käyttö säestysohjelmana (taustojen tekemiseen) myös mahdollista.

OMINAISUUKSIA: Valittavissa 6 erilaista bassosoundia (Sound -valikko), rummuissa valittavissa 10 erilaista valmista rumpukomppia (Drum style -valikko). Lisäominaisuuksina tempon säätö (Tempo -valikko), rytmin kolmimuunteisuuden säätö (Swing -valikko) sekä metronomi (Click -valikko). Mahdollisuus myös valita aloituskohta (From measure -valikko) ja toistojen lukumäärä (Loop -valikko).

KÄYTTÖEHDOISTA JA TALLENNUSMAHDOLLISUUKSISTA: Avoin (ei kirjautumisia), maksuton. Tallentaminen mahdollista vain ko. palvelimelle (vaatii kirjautumisen).


TOIMIVUUS (TEKNISET VAATIMUKSET YMS.): Vaatii selainohjelmaan Quicktime Player -laajennuksen. Toimii midiäänellä eli vaatii päätelaitteelta joko ulkoisen tai sisäisen (äänikorttiin sisältyvän) midisyntetisoijan.

1 kommentti:

Hannu Riikonen kirjoitti...


KÄYTTÖOHJEITA:

Valitse nuotin aika-arvo Duration -valikosta ja paina kaulan kuvaa haluamastasi kohdasta, niin kyseisen sävelen nuotti ilmestyy yläpuolella olevaan tabulatuuriin. Nuotin poistaminen tapahtuu Erase Note -painikkeesta, koko tabulatuurin tyhjentäminen Clear -painikkeesta.

Basson soundia voit vaihtaa Sound -valikosta ja rumpukompin Drum style -valikosta. Rytmin tasaisuutta tai sen ”pyöreyttä” (svengiä) voit säätää Swing -valikosta. Esimerkiksi luku 50 tarkoittaa että kahdeksasosanuotit (1/8 note) soitetaan tasaisina (eli molempien kesto 50 %), luku 66 sitä, että ensimmäinen kahdeksasosanuotin kesto on 66 % ja toisen 34% (eli ne soitetaan trioleina).

Voit myös määrätä mistä soitto aloitetaan (tapahtuu From measure -valikosta) ja monta kertaa aluetta toistetaan (Loop -valikosta).