134. The Public Groove Builder (wholenote.com)

http://www.wholenote.com/grooveYLEISTÄ: Yksinkertainen, sointuihin ja tyyleihin perustuva online-sovellus taustojen, säestysten tms. tekemiseen, myös soitinten opiskeluun. Soittimina kitara, basso ja rummut. Ei tee taustaa reaaliajassa, vaan tausta tuotava (eksportoitava) miditiedostona omalle koneelle ja soitetaan sieltä.

OMINAISUUKSIA: Kappaleen kestoksi valittavissa 1 – 48 tahtia (Length -valikko). Soittimina kitara, basso ja rummut, vain kitarassa tarjolla soundivaihtoehtoja (Sound -valikko). Tyylejä valittavissa 10 kpl (Style -valikko). Lisäksi mm. tempon säätömahdollisuus (Tempo -valikko) ja miksausmahdollisuus eli soitinten äänenvoimakkuuksien säädöt (Volumes -valikot).
Myös mahdollisuus valita soitettava alue (From Measure … To -valikot) ja toistojen lukumäärä (Loop -valikko). Resolution -valikosta valitaan sointujen lukumäärä tahtia kohti (tarjolla vain 2 vaihtoehtoa: 1 Chord/Measure, 2 Chords/Measure).

KÄYTTÖEHDOISTA JA TALLENNUSMAHDOLLISUUKSISTA: Maksuton ja avoin (ei kirjautumisia), myös tallentaminen ja jakaminen mahdollista (tapahtuu linkin muodossa, Email -painike). Ei soita musiikkia reaaliajassa, vaan tuo (eksportoi) työn miditiedostona omalle koneelle (play –painikkeesta) ja soittaa sen sieltä (ei mahdollisuutta audiomuotoiseen äänitykseen tai tallennukseen). Julkaisu ko. sivustolla vaatii kirjautumisen (Login/Signup -painikkeet).

TOIMIVUUS (TEKNISET VAATIMUKSET YMS.): Vaatii selainohjelmaan Quicktime Player -laajennuksen. Toimii midiäänellä eli vaatii päätelaitteelta joko ulkoisen tai sisäisen (äänikorttiin sisältyvän) midisyntetisoijan.
1 kommentti:

Hannu Riikonen kirjoitti...


KÄYTTÖOHJEITA:

SOINTUJEN KIRJOITTAMINEN: Soinnut kirjoitetaan alareunassa olevaan The Groove -ruudukkoon sointujen nimiä hiirellä klikkailemalla (Click a Dot to Insert a Chord -valikosta). Duuri(kolmi)soinnut Major -painikkeista ja molli(kolmi)soinnut Minor -painikkeista, muut sointutyypit valikosta (esim. E7#5 sointu: valitse ensin valikosta Major7#5 ja paina sitten E -painiketta).

Yksi ruutu vastaa siis yhtä tahtia, mutta mikäli haluat johonkin tahtiin kaksi sointua, on Resolution -valikosta valittava 2 Chords/Measure (jolloin yksi ruutu on ½ tahtia).

Kirjoitettujen sointujen korjaaminen: klikkaa korjattavaa tahtia ja kirjoita uusi sointu päälle. Koko kappaleen tyhjentäminen tapahtuu Clear -painikkeesta.

TAUKOJEN KIRJOITTAMINEN: Insert Rest -painikkeesta, vain koko tahdin mittaiset tauot mahdollisia (tauot vain kitarassa ja bassossa, rummut jatkavat soittamista).

KAPPALEEN KESTON VALINTA: Length -valikko.

TYYLIN VALINTA: Style -valikko.

TEMPON (SOITTONOPEUDEN) VALINTA: Tempo -valikko.

SOITINTEN ÄÄNENVOIMAKKUUDEN SÄÄTÖ: Volumes -valikot.

MISTÄ MIHIN SOITETAAN: From measure … to -valikot.

MONTA KERTAA SOITETAAN: Loop -valikko.