40. AudioEditor (Creaza Education)

http://www.creazaeducation.com/my_tools/audioeditor/audio_editorYLEISTÄ: Kyseessä koulujen opetuskäyttöön suunniteltu selkeä ja visuaalisesti pelkistetty ääni- eli audioraituri (ei niinkään äänen digitointiin ja editointiin tarkoitettu audioeditori). Samalla sivustolla on tarjolla myös 3 muuta työkalua mm. videoiden ja animaatioiden tekoon. Pääsy AudioEditoriin (ja muihin työkaluihin) vaatii rekisteröitymisen (käytettävissä heti tämän jälkeen). Maksuttomalla demokäyttäjällä 25 MB tilaa omiin mediatiedostoihin.

2 kommenttia:

Hannu Riikonen kirjoitti...

KÄYTTÖOHJEITA:

Oletuksena 8 raitaa tai tasoa (Layer), voidaan lisätä + -painikkeesta. Äänet vedetään raidoille oikeassa reunassa olevasta kirjastosta, jossa sekä musiikkia (luuppeja)(n. 40 kpl) (Music –valikko) että ääniefektejä (Sound Effects –valikko) ja äänimaisemia (n. 150 kpl) (Contentum –valikko) (äänet BBC:n kirjastosta).

Ääntä voidaan myös äänittää reaaliajassa (Record –painike) tai palvelimelle voidaan ladata omaa äänimateriaalia (mp3 tai wav –muodossa) (Homepage  My Media Files  Upload Files  Browse  Upload).

Raitojen editointimahdollisuudet varsin rajalliset, M (=mute)-, S (=solo) –painikkeet ja äänenvoimakkuussäädin avautuvat raitojen alussa olevasta pienestä nuolesta. Raidoilla olevan äänimateriaalin kestoa voidaan muuttaa sen kuvaa pidentämällä ja lyhentämällä ja äänen voimakkuutta voidaan muuttaa kuvan päällä olevaa käyrää (ns. verhokäyrää) muotoilemalla (tulee esille äänimateriaalin kuvan yläreunaa hiirellä koskettaessa). Lisäksi valittu ääni voidaan pikkoa osiin (Split –painike) tai tuhota (Delete –painike).

Aikajanalle (Timeline) voidaan lisätä paikkamerkkejä eli markkereita (Add Marker –painike), jotka nopeuttavat liikkumista ja helpottavat miksausta (siirtyminen haluttuun markkeriin Select a Marker –valikosta).

Hannu Riikonen kirjoitti...

LISÄHUOMIOITA:

Video-opastusta:
http://www.creazaeducation.com/audioeditor