75. kSynth (by Mike Hodnick)

http://kindohm.com/apps/ksynth/


YLEISTÄ: Syntetisoijasta ja askeltavasta sekvensseristä muodostuva verkkoympäristö: soundi rakennetaan perusaaltomuodoista oskillaattoreilla (3 kpl) ja ohjelmoidaan alla olevaan askeltavaan sekvensseriin sen ruutuja täyttämällä.

KÄYTTÖOHJEITA: Kolme oskillaattoria (Voice 1 – 3), kussakin valittavissa 5 aaltomuotoa (sini-, neliö-, kolmio- ja ramppiaalto sekä kohina). Lisäksi oskillaattoreissa tason säätö (Level), panorointi (Pan), vaiheensäätö (Phase) ja viritys (Detune). Soundi rakennetaan siis näitä summaamalla (miksaamalla) ja vaippageneraattorilla (Envelope) ja kaiulla (Delay) muokkaamalla.
Soundin dynamiikkaa, kestoa ja sävelkorkeudessa tapahtuvia muutoksia ohjataan verhokäyrä- eli envelopegeneraattorilla (Envelope). Sillä voidaan vaikuttaa paitsi soundin alukkeeseen (Attack), kestoon (Sustain) ja lopukkeeseen (Decay), myös sen kuluessa tapahtuviin sävelkorkeusmuutoksiin (Pitch).

Sekvensserissä 8 raitaa ja 32 askelta, kullekin raidalle voidaan määritellä valikosta sävel (kromaattisesta asteikosta) ja oktaaviala (1-10). Lopputulos voidaan tallentaa muistipaikkoihin (Presets) (ei voida eksportoida ulos sovelluksesta).


1 kommentti:

Hannu Riikonen kirjoitti...

LISÄHUOMIOITA: Vaatii Microsoft Silverlight –pluginohjelman.