90. Audio-Sauna (ver. 0.402 beta) (by Naïve-Solutions)

http://www.audiosauna.com/YLEISTÄ: Kotimaista alkuperää oleva, ulkonäöltään ja sointimaailmaltaan näyttävä midiraituri tai -työasema. Toistaiseksi avoin ja maksuton (ei kirjautumisia, tilejä tms., tallentaa omalle koneelle).

Kaksi käyttötilaa tai perusnäkymää, (midi)raitanäkymä ja pianorullanäkymä, lisäksi alareunaan avautuva mikseri (näkymät saa päälle/pois Options –valikosta tai pikapainikkeista). Soittimina kaksi syntetisoijaa (Analog Synth 1, FM-Synth 2) ja äänitiedostoja soittava sampleri (Sampler 1) (kullekin tehtävä erikseen oma raitansa Track –valikosta).

Musiikki tehdään pianorullanotaatioon kynätyökalulla piirtämällä, mutta myös näppäimistöllä soittaminen mahdollista, joko reaaliajassa tai askel kerrallaan (ns. step recording) (viiveestä johtuen vain jälkimmäinen toimiva) (halutun nuotin kesto valitaan Set Snap To Grid Size –valikosta). Myös nuottien muut peruseditointimahdollisuudet (cut/copy/paste/clear).

Pianorullanäkymässä myös originaali editointityökalu (Note Edit Tool, nuotin kuva): nuottia klikkaamalla ja hiirellä pystysuunnassa vetämällä voidaan muuttaa kulloisenkin nuotin soittovoimakkuutta (velocity) tai suodinta (cutoff) (editoitava ominaisuus valitaan viereisestä valikosta). Myös useamman nuotin yhtaikainen editointi mahdollista (taustaa hiirellä vetämällä saadaan esille useamman nuotin velocity- tai cutoff –janat).

Samplerissa 48 ohjelmoitavaa tyynyä tai padia. Valmiina soundeina 6 rumpusettiä sekä muutamia soittimia (banjo, bassokitara, kantele ja harmooni) (Select Preset). Äänten lataaminen tyynyille myös omalta koneelta myös mahdollista (File/Add Samples).

Mikserissä perussäätöjen ohella kaksi kaikille kanaville liitettyä ns. Aux Send –efektiä (Tape Delay & Reverb, lisätään FX1 & FX2 -säätimistä). Lopputulos voidaan tallentaa omalle koneelle (ja ladata sieltä), myös eksportointi audiotiedostoksi (.wav) mahdollista.


1 kommentti:

Hannu Riikonen kirjoitti...

YouTube-video:

http://www.youtube.com/watch?v=GPvxc0BnVSM
Blix - AudioSuna Free Online DAW Tutorial & (Challenge)