86. SCRATCH AUDIO (by Scratch Audio)

http://www.scratchaudio.com/YLEISTÄ: Perustyökaluin varustettu selkeäkäyttöinen audioraituri (ei midiominaisuuksia). Äänimateriaali saadaan palvelimen kirjastosta tai käyttäjän omalta koneelta, myös äänittäminen mahdollista. Erityisominaisuutena rumpuraidan rakentamisessa käytettävä askeltava sampleri. Tallentaminen ja yleensä työskentely tapahtuu käyttäjän omalla koneella (edellyttää kuitenkin kirjautumisen ja tilin luomisen palveluntarjoajan sivustolle, muuten maksuton).

2 kommenttia:

Hannu Riikonen kirjoitti...

KÄYTTÖOHJEITA:

Raitoja tehdään Add a Track –painikkeesta, jolloin avautuu kolme vaihtoehtoa äänimateriaalin tuottamista varten: äänittäminen (Recording), valmiiden luuppien käyttö (Loops) tai raidan rakentaminen rumpukonetta käyttäen (Drum Machine). Loops –vaihtoehdossa myös mahdollisuus tuoda äänimateriaalia omalta koneelta (Upload A File –painike). Kun äänimateriaali on tuotu raidoille, on sen esiintymät vielä maalattava (väritettävä) hiirellä.

Rumpukonetta käytettäessä avautuu uusi raituri, jolla rumpuraita rakennetaan. Kyseessä kirjaston rumpusampleja hyödyntävästä askeltavasta sekvensseristä (myös tässä omien samplejen hyödyntämismahdollisuus (Upload A File –painike).

Raidoilla liukusäätimet äänenvoimakkuutta (Volume) ja panorointia (Pan) varten. Lisäksi painikkeet vaimennusta (Mute), efektejä (fx), editointia (Edit) ja raidan tuhoamista (Delete) varten (editointitilassa vain mahdollisuus vaihtaa raidan äänimateriaalia). Efekteinä (fx –painike) kaiut (Reverb, Delay) ja taajuuskorjain (EQ).

Teosten tallentaminen vaatii tilin luomisen palvelimelle (maksuton). Tallentamisen jälkeen teos voidaan jakaa myös yhteisöllisissä palveluissa tai julkaista palveluntarjoamalla sivustolla (Publish/Share This Song). Myös teoksen yhdessä työstäminen mahdollista (Invite Someone To Collaborate).

Hannu Riikonen kirjoitti...

LISÄHUOMIOITA: Vaatii Silvelight –pluginin (Microsoft). Tallentaa omalle koneelle (ei palvelimelle).