148. GuitarFX (by Yoann Pichard)

https://chrome.google.com/webstore/detail/guitarfx/nbjaofogegcpkeobcnpdkkpdioogeajj


YLEISTÄ: Tietokoneeseen kytketyn kitaran (tai muun äänilähteen) muokkaamiseen (efektointiin) suunnattu online -sovellus. Rakenteeltaan modulaarinen eli rakennetaan laitteita valitsemalla ja niitä toisiinsa johdoilla liittämällä. Mahdollisuus myös soiton äänittämiseen ja tallentamiseen sekä ulkopuolisten äänitiedostojen käyttöön.

OMINAISUUKSIA: Valmiina laitteina sisääntulo (Input) ja lähtö (Output) sekä niiden äänenvoimakkuuden säätö (IN & OUT, oikeassa yläkulmassa). Mastersäätönä lisäksi ns. kohinaportti (GATE), jolla poistetaan säädetyn rajan ylittäviä häiriöääniä. Laitteistona (Add -valikko) päätevahvistin (Amp), josta neljä eri verisiota (Type -valikko) ja kabinetti (Cabinet), josta kaksi eri versiota (Type -valikko). Efektilaitteina Gain (äänenvoimakkuus), Reverb (tilakaiku), Chorus, Overdrive (särö), Delay (viive), Filter (suodin), Gate (kohinaportti) ja Wah. Laitteissa ohitus- eli bypass -painike. Mukana myös Player -ohjelma, missä soiton äänitys-, toisto- ja tallennusmahdollisuus (.wav -muodossa, tapahtuu palvelimelle), myös mahdollisuus äänitiedostojen lataamiseen omalta koneelta (Player Soundfile Manager, kansion kuva). Mahdollisuus myös itse rakennettujen säätöjen ja laitteistojen tallennukseen (Presettejä eli studiokokoonpanoja avataan ja tallennetaan yläreunassa (GuitarFX -nimen oikealla puolella) olevasta tiedostovalikosta.

KÄYTTÖEHDOISTA JA TALLENNUSMAHDOLLISUUKSISTA: Toimii kirjautumatta, myös äänitysten tallentaminen ja äänitiedostojen lataaminen omalta koneelta mahdollista kirjautumatta (Player Soundfile Manager -kuvake, kansion kuva).

TOIMIVUUS (TEKNISIÄ VAATIMUKSIA): Vaatii Web Audio API -tuen (esim. Google Chrome -selainohjelman). 

1 kommentti:

Hannu Riikonen kirjoitti...


TOIMIVUUTEEN JA ASETUKSIIN LIITTYVÄÄ:

Vaatii Chrome selaimen asetuksiin seuraavan muutoksen: kirjoita osoiteriville: chrome://flags/ ja paina salli (Enable) -painiketta kohdasta ”Enable Syncfs directory operation” (tämän jälkeen käynnistettävä Chrome -selainohjelma uudelleen).