151. RenoidPlayer (by g200kg)

http://www.g200kg.com/renoid/

YLEISTÄ: Pianorullanotaation (tai vaihtoehtoisesti myös MML -kielen) avulla ohjelmoitava, äänifonttien (SF2) käyttöön perustuva online-laulusyntetisoija, siis eräänlainen virtuaalinen vokalisti (laulun kielenä japani).

OMINAISUUKSIA:

Nuottien (palkkien) kirjoittaminen ja muokkaus joko nuotti nuotilta (Edit -painike alhaalla) tai alueittain (Sel -painike alhaalla), jälkimmäisessä tapauksessa valittuja alueita tuhoamalla/kopioimalla/liittämällä (Delete/Copy/Paste -painikkeet).

(Laulu)äänen muokkausmahdollisuuksina mm. Transpose (transponointi) ja Portamento (sävelten sitominen). Lisäksi äänen formantteihin ja vibratoon liittyviä säätömahdollisuuksia (Formant, Vibrato) sekä humanisointi (lisää satunnaista vaihtelua sävelkorkeuteen ja dynamiikkaan) (Humanize -säädin). Myös tempomuutokset mahdollisia: ylin rivi (tahtinumeroiden alapuolella oleva) on temporaita, johon voidaan lisätä tempomuutoksia hiirellä klikkaamalla (neliöt, joissa tempolukema, esim. T90 = 90 bpm/iskua minuutissa, lukemaa muutetaan hiirellä ylös/alaspäin vetämällä).

Sovellukseen voidaan tuoda myös myös mm. Vocaloid- ja XML -tiedostoja (Choose File -painike).

KÄYTTÖEHDOISTA JA TALLENNUSMAHDOLLISUUKSISTA: Avoin (ei kirjautumisia tms.), tallennus linkkinä (MakeURL -painike) ja eksportointi wav- ja xml -muodoissa (eli audiona ja notaationa) mahdollista (Export WAV- ja Export XML -painikkeet).

TOIMIVUUS (TEKNISIÄ VAATIMUKSIA): Tukee Chrome-, Firefox-, IE10-, Opera- ja Safari -selaimia, myös iOS6 -käyttöjärjestelmää (iPhone/iPad).


2 kommenttia:

Hannu Riikonen kirjoitti...


LISÄMATERIAALEJA:

Renoid -playerin toinen (varhaisempi) versio:

http://www.g200kg.com/renoid/index-08.html


Hannu Riikonen kirjoitti...


LISÄMATERIAALEJA (demovideoita):

Music Machine/RenoidPlayer+Robozawa-200kg:

http://www.youtube.com/watch?v=Z6-Njkamuv0

RenoidPlayer 歌唱合成サンプル

http://www.youtube.com/watch?v=fewf6E5JVZg

RenoidPlayer歌唱サンプル「にんじゃりばんばん」

http://www.youtube.com/watch?v=cL7GtxaiAbI