186. Soundkeep Synth (by Josh Nielsen)

http://synth.soundkeep.com/YLEISTÄ: Käyttöliittymältään selkeä jänniteohjaukseen perustuva analoginen modulisyntetisoija. Laitteiston kytkentä tapahtuu osittain valikon kautta, myös tallennus- ja äänitysmahdollisuuksia.

OMINAISUUKSIA: Äänilähteenä 3 oskillaattoria (OSCILLATORS) (voivat toimia myös ohjausoskillaattoreina). Lisäksi laitteiden modulointiin (ohjaukseen) tarkoitettu matalataajuinen oskillaattori (LFO), missä säädettävissä aaltomuoto (WAVEFORM), taajuus (värähtelynopeus) (FREQ) ja amplitudi (voimakkuus) (GAIN), myös mahdollisuus synkronoida taajuus tempon kanssa (TEMPO SYNC -painike).

Lisäksi kaksi verhokäyrä- eli evelopegeneraattoria, joilla voidaan ohjata vahvistinta (äänenvoimakkuutta) (VOLUME ENVELOPE) ja suodinta (FILTERN ENVELOPE).  Verhokäyrägeneraattoreissa neljä säätömahdollisuutta: nousuaika (ATTACK), laskuaika (DECAY), pitotaso (SUSTAIN) ja päästöaika (RELEASE). Synkronoitavissa myös rytmisesti TEMPO SYNC -painikkeesta. Muokkauslaitteina kaiku (DELAY) ja suodin (FILTER), edellisessä kaiunta-ajan (TIME) ja kaiun voimakkuuden (GAIN) säädöt, suotimessa rajataajuuden (FREQ) ja sen korostuksen, resonanssin (RESONANCE) säädöt.
Itse rakennettujen äänten (tallennettavissa SAVE PATCH AS PRESET -painikkeesta) ohella mahdollisuus käyttää valmiita ääniä (soundeja) PATCH PRESETS -valikosta.
Laitteiston (moduleiden) kytkennät määriteltävissä CV PATCHES -valikosta, uusia kytkentöjä voidaan lisätä + ADD PATCH -painikkeesta.

Mahdollista äänittää soitettu musiikki (LOOP MODULE: RECORD LOOP -painike). Kyseessä on moniraitaäänitys, missä eri otot tallentuvat päällekkäisiksi raidoiksi (raitojen soitto (=päälle/pois) niiden kuvia klikkamalla, raitojen poistaminen kulmassa olevaa rastia klikkaamalla). Raidoilla ei miksaus- tai muokkausmahdollisuuksia.

KÄYTTÖEHDOISTA JA TALLENNUSMAHDOLLISUUKSISTA: Avoin (ei kirjautumisia tms.). Mahdollista tallentaa luotu soundi (patch) palvelimelle ns. presetiksi (SAVE PATCH AS PRESET -painike). Mahdollista myös äänittää syntetisoijalla soitettu musiikki (LOOP MODULE: RECORD LOOP -painike), äänitys ei tallennettavissa.

TOIMIVUUS (TEKNISIÄ VAATIMUKSIA): Vaatii Web Audio API -tuen, esim. Chrome- tai Safari -selainohjelman.Ei kommentteja: