191. 808 Cube (by Ray McClure, Chrome Cube Lab)

http://808cube.com/
YLEISTÄ: Rubrikin kuution pohjalta rakennettu, sattumaa (aleatoriikkaa) ja automaatiota hyödyntävä askeltava rumpusekvensseri. Perustuu Rolandin TR-808 -rumpukoneklassikon äänimaailmaan (mahdollisuus käyttää myös omalta koneelta tuotua ääntä).

OMINAISUUKSIA: Kaikkiaan 6 eri soitinta (BassDrum, SnareDrum, Percussion, HiHat, Cymbal, CowBell), joissa erilaisia soundivaihtoehtoja (vaihdettavissa kuution sivujen keskellä olevista ”miksereistä”). Mahdollisuus myös äänten tuomiseen omalta koneelta, joko mikrofonilla äänittämällä tai valmiita äänitiedostoja hinaamalla.

Kaksi eri toimintatilaa, manuaalinen (missä kuution rivejä käännellään käsin) tai automaattinen (vaihtopainike play/pause -painikkeen vieressä). Mahdollisuus rakentaa kaksi erilaista teosta tai variaatiota (joita voidaan vaihtaa VARIATION A – B -säätimestä). Myös valitun äänen transponointi (pitch shift) ylös- tai alaspäin (nuolinäppäimillä). Lisäksi RESET -painike (sekvensserin tyhjentäminen) ja temposäädin (tempo voidaan antaa myös TAP -painikkeesta).

KÄYTTÖEHDOISTA JA TALLENNUSMAHDOLLISUUKSISTA: Avoin ja maksuton, ei äänitys-, tallennus- tai jakomahdollisuutta.

TOIMIVUUS (TEKNISIÄ VAATIMUKSIA): Vaatii Web Audio API -tuen eli esim. Google Chrome -selaimen.


2 kommenttia:

Hannu Riikonen kirjoitti...


KÄYTTÖOHJEITA:

OMIEN ÄÄNTEN SAMPLAAMINEN (ÄÄNITTÄMINEN): Paina jotain mikseriä ja sitten 8 -näppäintä, hyväksy selaimen pyyntö käyttää koneen mikrofonia, äänityksen jälkeen paina uudelleen 8 -näppäintä.

ÄÄNTEN TUOMINEN OMALTA KONEELTA: Vedä .wav -muotoa oleva äänitiedosto hiirellä omalta koneelta kuution päälle ja sijoita se aukeavaan soitinvalikkoon haluamasi valmiin soittimen paikalle (uusi ääni korvaa ko. alkuperäisen äänen).

Hannu Riikonen kirjoitti...


808 Cube -videoita:

https://www.youtube.com/watch?v=Ecpc07i3UzE&index=3&list=PLlQI_RzJUnhrN3l4JxiXayGyQC7fHvETT