126. Web Audio Synthesizer (by Chris Wilson)

http://webaudiodemos.appspot.com/midi-synth/index.html

YLEISTÄ: Jännitesäätöisiä analogisia syntetisoijia soundimaailmaltaan mallintava polyfoninen (moniääninen) verkkosyntetisoija (esikuvana toiminut Moogin Progidy). Soitettavissa hiirellä tai tietokoneen näppäimistöllä, myös tietokoneeseen liitetyllä ulkoisella midikontrollerilla (esim. midikoskettimistolla).

OMINAISUUKSIA: Äänilähteenä 2 oskillaattoria (OSC1 & OSC2), joiden aaltomuoto (WAVEFORM) ja rekisteri (INTERVAL) valittavissa. Näiden oskillaattoreiden äänenvoimakkuuden (amplitudin) modulointi mahdollista kahdella oskillaattorilla (MOD -osio). Suotimien säätöjen (FILTER -osio) lisäksi suotimen ja vahvistimien verhokäyrien säädöt (FILTER ENVELOPE- ja VOLUME ENVELOPE -osiot). Äänenvoimakkuuden säädön (VOLUME) lisäksi masterefekteinä särö (DRIVE) ja kaiku (REVERB) (oikeassa alalaidassa).

KÄYTTÖOIKEUKSISTA (KIRJAUTUMISET, MAKSUT, TALLENNUS- JA JULKAISUMAHDOLLISUUDET YMS.): Avoin (ei kirjautumisia tms.), ei äänitys- tai tallennusmahdollisuuksia.

TOIMIVUUS (TEKNISET VAATIMUKSET YMS.): Vaatii Web Audio API -tuen (eli esim. Google Chrome -selainohjelman) ja Javan. Ulkoisen midikoskettimiston käyttö vaatii Jazz Midi Plugin -ohjelman.


1 kommentti:

Hannu Riikonen kirjoitti...


LISÄMATERIAALEJA:

Tekijän laatima, syntetisoijan toimivuuteen Applen laitteissa liittyvä ohjeistus:

http://www.html5audio.org/2012/06/basic-midi-synthesizer-example-using-the-web-audio-api.html